Openbare bibliotheek Kasterlee

Digitale week 2017

De digitale week 2017 in de bib van Kasterlee

Wat?

De Digitale Week is een jaarlijkse campagne om mensen digitale vaardigheden bij te brengen, ze mediawijs te maken en volop te laten genieten van de mogelijkheden van digitale cultuur.

Wanneer?

Van 20 oktober tot en met 5 november 2017 loopt de twaalfde editie van de Digitale Week.

In de bib van Kasterlee, Lichtaart en Tielen: 5 activiteiten in de kijker!

1. Demolessen: niet vertrouwd met computer, tablet, i-pad of smartphone? De bib helpt je verder.

• tablet/i-pad in de bib van Tielen: dinsdag 24/10 van 15u tot 18u en donderdag 26/10 van 15u tot 18u
  • tablet/i-pad in de bib van Lichtaart: dinsdag 31/10 van 15u tot 17u en donderdag 2/11 van 15u tot 17u
  • smartphone in de bib van Kasterlee: zaterdag 4/11 van 9u30 tot 11u30

Vooraf Inschrijven is verplicht: online, via mail (bibliotheek@kasterlee.be), tel. 014/850011 of aan de balie.

Opgelet de plaatsen zijn beperkt!

2. Start digitaal c@fé

Kleine problemen met computer, laptop, tablet of smartphone? Wil je meer weten over virusscanners, malware, youtube, muziek op het internet, apps installeren? Samen wordt naar het probleem gekeken en naar een oplossing gezocht. Breng zo mogelijk je eigen laptop, smartphone, tablet of e-reader mee.

Weet of ken jij iets wat je met anderen wil delen? Kom het vertellen of demonstreren.

Het digitaal café is géén computerles, wél een gezellige babbel met een drankje, leren van elkaar.

Elke 3e donderdag van de maand in de bib van Kasterlee.

1e digitaal c@fé : 18/11/2017 van 9u30 tot 11u30.

3. Digitaal voorlezen op zaterdag 21/10

10x glinsterende boeken gaat digitaal. Ook bij het voorlezen staat de tijd niet stil. Wij dompelen de kinderen onder in een digitaal prentenboek.
Inschrijven kan nog steeds.  Voor kinderen van 4-8 jaar. Wie 5x deelneemt ontvangt een kleine attentie.

4. De bib en sociale media

De bib zal prominenter aanwezig zijn op de sociale media van de gemeente Kasterlee. Volg ons en blijf op de hoogte van onze activiteiten!

5. Digi-stand

• Neem onze bibmaterialen rond multimedia en digitalisering onder de loep
  • Test eens een tablet of i-pad
  • Lid van de bib = toegang tot het krantenarchief
  • Onze online-catalogus: altijd en overal raadpleegbaar!
  • Hoe een zoekopdracht uitvoeren? Tips en trucs!
  • Hoe verlengen, reserveren, historiek bekijken
  • Lijstjes maken van te lezen/gelezen boeken

Breng zeker eens een bezoekje aan de bib!

voordat ze op de site verschijnen.