Openbare bibliotheek Kasterlee

Infoavond dyslexie

Wat als mijn kind een leesprobleem heeft?

Kinderen met een leesprobleem vinden lezen meestal niet leuk. Maar om mee te kunnen op school en in de maatschappij is lezen belangrijk.

Wil je meer te weten komen over dyslexie en vooral over wat je eraan kan doen? Dan ben je hier op de juiste plaats. Onze sprekers hopen namelijk je kinderen te kunnen helpen met lezen.

  • Saskia Boets van Luisterpuntbibliotheek vertelt over dyslexie, het belang van hulpmiddelen, daisyboeken en hoe ermee aan de slag te gaan.
  • Jan Rotthier van Eureka ADIBIB geeft een uiteenzetting over ADIBIB. ADIBoeken zijn digitale versies van de papieren schoolboeken voor het basis en secundair onderwijs. Het zijn zowel handboeken als werkboeken. Ze zijn er speciaal voor leerlingen met ernstige lees- en/of schrijfproblemen. Je kind ziet op zijn/haar computer alles wat in het gedrukte boek staat. Je kan voorleesprogramma’s gebruiken en zo tegelijk lezen, luisteren naar de tekst, of zelf woorden of zinnen invullen.

Waar en wanneer?

Dinsdag 16 januari 2018 om 19u30 in de bib van Kasterlee

Het doel!

Je kind helpen lezen...leuk te vinden! Probeer het!

Vooraf inschrijven is verplicht

  • bibliotheek@kasterlee.be
  • tel. 014/850011
  • aan de balie

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Reacties worden eerst gemodereerd
voordat ze op de site verschijnen.

Meer nieuws

Infoavond dyslexie

Een infoavond over dyslexie voor ouders, leerkrachten, logopedisten en iedereen die kinderen met een leesprobleem wil helpen om weer plezier in lezen te krijgen. Lees verder

Muziek & poëzie

Een intiem, muzikaal poëzieprogramma met Spaanse en Argentijnse tango's, bekend klassiek werk en eigen composities met dichter Roel Richelieu Van Londersele en gitarist Juan de Granero. Lees verder
Meer nieuws