Openbare bibliotheek Kasterlee

Kamishibai

gepost op: 2 augustus 2012

“Kamishibai” is een traditionele Japanse vertelvorm. "Kami" betekent papier en "Shibai" betekent drama. Papier-drama dus. Er wordt een kastje bij gebruikt, dat je het best kan vergelijken met een mini-poppentheater. In dit theatertje passen tekeningen op A3-formaat. Elke tekening geeft een scène van een verhaal weer. De verteller verschuift de prenten zoals in een trage tekenfilm en vertelt ondertussen het verhaal, dat achteraan op de prenten te lezen staat. Op deze manier kruip je in de huid van de wijze, Japanse rondreizende vertellers.

Verhalen vertellen in theatervorm : een unieke werkvorm om met kinderen op een speelse en aantrekkelijke manier aan de slag te gaan rond taal- en leesbevordering.

Kamishibai in de bib :
De bibliotheek beschikt over een aantal  kastjes en verhalen.
Zowel leerkrachten als andere geïnteresseerden kunnen gratis gebruik maken van deze materialen. Je vindt de beschikbare titels en hun beschikbaarheid in onze catalogus.

voordat ze op de site verschijnen.

Zomerlezen : geen dipje in 2017

Leerlingen van het 1e, 2e en 3e leerjaar krijgen tijdens de zomervakantie 3 boeken van de bib mee naar huis. Leesplezier staat centraal. Tijdens de vakantie lezen = klaar voor de start in september. Lees verder