Openbare bibliotheek Kasterlee

Muziek & poëzie

Muzikaal poëzieprogramma

29 januari 2018 Gedichtendag om 20u

met Roel Richelieu Van Londersele en gitarist Juan de Granero

Voor alle liefhebbers van woord en muziek

 

Roel Richelieu Van Londersele en Juan de Granero, die in dezelfde straat zijn geboren, brengen samen een zeer intiem, muzikaal poëzieprogramma met Spaanse en Argentijnse tango's, bekend klassiek werk en eigen composities.

Roel  was de eerste Gentse stadsdichter. Zijn poëzie is toegankelijk en behandelt de grote thema's van het leven. Zijn verzameld werk verscheen onder de titel DE BRUIDEN. Hij kreeg o.a. de Louis-Paul Boonprijs, de Herman de Coninck-publieksprijs, de Literatuurprijs van de stad Gent en de Melopee-prijs voor het beste gedicht verschenen in de Vlaamse literaire tijdschriften. Hij schreef ook romans en thrillers.

Jean Van der Schueren (alias Juan de Granero) was de componist- leadgitarist van Irish Coffee, de eerste Belgische popgroep die de Amerikaanse top haalde. Hij schoolde zich in het conservatorium en in Alicante en Cordoba om tot klassiek gitarist en speelt nu in diverse ensembles en in de opera van de Munt. Met zijn tango's trad hij op in Mexico, Spanje, Guatemala, Italië, Frankrijk, Portugal Hij organiseert ook veel jazz- en flamenco-optredens met zijn Duende-stichting.

De gedichten en de muziek vloeien naadloos in elkaar over.

In samenwerking met het Davidsfonds

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Reacties worden eerst gemodereerd
voordat ze op de site verschijnen.

Meer nieuws

Infoavond dyslexie

Een infoavond over dyslexie voor ouders, leerkrachten, logopedisten en iedereen die kinderen met een leesprobleem wil helpen om weer plezier in lezen te krijgen. Lees verder

Muziek & poëzie

Een intiem, muzikaal poëzieprogramma met Spaanse en Argentijnse tango's, bekend klassiek werk en eigen composities met dichter Roel Richelieu Van Londersele en gitarist Juan de Granero. Lees verder
Meer nieuws