Openbare bibliotheek Kasterlee

Zomerlezen : geen dipje in 2017

gepost op: 18 mei 2017

Leesplezier tijdens de zomervakantie, JA het kan!

De zomervakantie, tijd van zon, ontspanning en zeeën van vrije tijd.

Misschien ook tijd om eens lekker te lezen?

Niet bij alle kinderen verloopt het leesproces even vlot. In de zomervakantie kan het zijn dat kinderen terugvallen in leesniveau. Het is daarom belangrijk om het lezen te onderhouden. Kinderen die veel lezen in de vakantie, starten met meer gemak het nieuwe schooljaar in hun nieuwe klas. Oefening baart kunst! Bovendien: als een kind goed kan lezen vindt hij/zij het ook leuk om méér te lezen! Dus krik dat niveau op (natuurlijk na een potje voetbal of een gebouwde hut, want dát is ook belangrijk in de vakantie). Als (groot)ouder kan je ook om de beurt een zin of een bladzijde lezen of samen hardop lezen (het zgn. samen lezen). En niet vergeten… voorlezen blijft ook leuk als uw kind al zelf kan lezen!

Actie Zomerlezen

Vóór de vakantie… maken we in de bibliotheek een speciale boekentafel met onze mooiste, spannendste, leukste, coolste boeken. Keuze te over uit de beste boeken. De klas komt met de leerkracht eind juni naar de bibliotheek om een paar boeken te kiezen. Die krijgen de kinderen mee naar huis. Deze boeken mogen de hele vakantie gehouden worden!

Tijdens de vakantie … gaat uw zoon of dochter een (paar) keer naar de bibliotheek. Leuke boeken vinden is niet altijd gemakkelijk. Niet getreurd, in de bibliotheek is een ruime keuze aanwezig en de bibmedewerkers kunnen bij het uitkiezen een handje helpen of tips geven. Onze speciale boekentafel blijft de hele vakantie gevuld met de allerbeste boeken. Een greep uit onze collectie:

  • zoekboeken
  • alles over dino’s
  • Guinness World records
  • frutselprutselknutselboeken
  • hééééél véééééél striiiips
  • de beste kookboeken, guinness world records, haaien, krokodillen, ...
  • sport, dieren, landen, dansen, prinsessen, weetjes,…
  • ...

Ook dit jaar heeft de bib talrijke nieuwe prentenboeken, strips en lees- en kijkboeken aangekocht. Zij wachten op aandachtige lezers. De moppenboeken voor beginnende lezers, strips voor beginnende lezers, samenleesboeken, groeiboeken en gedichtenboeken staan vanaf nu apart opgesteld. Zo kan je snel de juiste keuze maken!

Boeken lenen is gratis! Geen boetes of leengelden. In de bibliotheek is er een lenerspas voor uw kind beschikbaar. Vraag er naar aan de balie.

 

De bibliotheek is gesloten van 11 tot 23 juli.

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Reacties worden eerst gemodereerd
voordat ze op de site verschijnen.

Meer nieuws

Zomerlezen : geen dipje in 2017

Leerlingen van het 1e, 2e en 3e leerjaar krijgen tijdens de zomervakantie 3 boeken van de bib mee naar huis. Leesplezier staat centraal. Tijdens de vakantie lezen = klaar voor de start in september. Lees verder
Meer nieuws