Openbare bibliotheek Kasterlee

Digitale week

De Digitale Week is een jaarlijkse campagne om mensen digitale vaardigheden bij te brengen, ze mediawijs te maken en volop te laten genieten van de mogelijkheden van digitale cultuur.

Honderden lokale organisaties in heel Vlaanderen en Brussel  organiseren dan 1000 activiteiten waarbij het gebruik van multimedia centraal staat. 

Tijdens de Digitale Week willen we bouwen aan een e-inclusieve maatschappij waarin iedereen mediawijs is en geniet van de mogelijkheden van digitale cultuur.

  • Een e-inclusieve maatschappij: In een e-inclusieve samenleving heeft iedereen toegang tot het internet, weten mensen hoe een computer te gebruiken én kunnen ze die vaardigheden inzetten om sterker te worden.
  • Iedereen mediawijs: Hoe verwerkt Google gegevens? Hoe stel ik mijn privacy-instellingen op Facebook in? Mediawijsheid is het pakket van kennis en vaardigheden om kritisch met (nieuwe) media om te gaan.
  • Genieten van digitale cultuur: Digitalisering is niet alleen een verhaal van mogelijke gevaren, maar biedt bovenal veel kansen aan mensen om zelf te creëren en te genieten van digitale cultuur. 

Ook de bib van Kasterlee springt mee op de digitale kar en organiseert in oktober verschillende activiteiten.